10 de novembre 2012

Fort sisme a Guatemala deixa 48 morts i 150 ferits.


Un fort sisme de 7.2 graus va sacsejar el dimecres  dia 7 de novembre 2012 el País de Guatemala. Va deixar 48 morts, 150 ferits i 23 desapareguts, segons les xifres oficials donades a conèixer pel president Otto Pérez Molina després del seu recorregut per Sant Marcos, la zona més afectada pel desastre.
Del total de víctimes mortals, 39 van ocórrer a Sant Marcos, 8 en Quetzaltenango i un en Sololá, així com 23 desapareguts i 150 ferits.

El  sisme va ocurrir a les 10:35 hores del dimecres, amb epicentre en les costes de Champerico, Retalhuleu (imatge de sota, estrella vermella). Aquests moviments han oscil·lat entre 4.2 graus i 4.6 graus. El mandatari va indicar que això en part és una bona notícia, a causa que aquestes rèpliques evidencien que s'està alliberant l'energia, i que podrien continuar.

El governant també va indicar que a causa que Sant Marcos va sofrir els majors danys pel fort tremolor, hi haurà un tren de neteja en el departament per aixecar els enderrocs.
Les labors de rescat van trobar en una arenera en L'Esbarjo, Sant Marcos, 7 persones  que van resultar soterrades. 

En el segon recompte oficial, les autoritats van informar que les ensulsiades que van ocórrer en la ruta Interamericana en hores del matí ja estan habilitades i buidades.

Respecte a la revisió de ponts, el ministre de Comunicacions, Alejandro Sinibaldi, va assenyalar que les principals estructures situades al territori nacional no presenten problemes.

Mapa geogràfic de les zones afectades segons l'escala de Mercalli.


És possible que les autoritats ofereixin una conferència de premsa per actualitzar les dades oficials.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada