04 de gener 2015

Alerten per contaminació després rebuig de televisions analògiques

El 31 desembre 2015 va ser la data límit per a la culminació de l'apagada analògica a tot el territori nacional, el qual es realitza gradualment per regions segons l'avanç del Programa de Transició a la Televisió Digital Terrestre implementat pel Govern federal.  Es calculen que 15 milions d'aparells deixaran de funcionar, fet que pot suposar un gran impacte sobre el medi ja que molts d'aquests no aniran a punts de reciclatge.




El informador 21/12/14

"El 31 desembre 2015 va ser  la data límit per a la culminació de l'apagada analògica a tot el territori nacional, el qual es realitza gradualment per regions segons l'avanç del Programa de Transició a la Televisió Digital Terrestre implementat pel Govern federal.

No obstant això, serà fins 2016 quan es determinarà què fer amb els milions de televisors analògics que deixaran de servir i que podrien acabar com escombraries electrónicaaltamente contaminant, adverteix Sofia Chávez, coordinadora de l'associació Projecte Ecovia.

D'acord amb Chávez, 15 milions d'equips analògics deixaran de funcionar quan es realitzi l'apagada. En ser desarmats per aprofitar altres materials que sí que es poden reciclar, com el plàstic, quedaran exposades tones de residus que contenen elements tòxics com l'òxid de plom, el qual provoca greus efectes en la salut dels éssers humans, d'acord amb l'Organització mundial de la Salut.

Segons la SCT, serà fins que conclogui el procés de transició quan es realitzi una campanya per recollir els equips obsolets."

Vídeo: Campanya pel reciclatge de residus electrònics


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada