La BBC, canal del Regne Unit, ha publicat una infografia sobre com ha evolucionat el Planeta Terra al llarg dels últims anys. En aquesta infografia es pot trobat com ha canviat des de el teu naixement. El que es pot visualitzar són dades que poden ser de quantes vegades ha bategat el cor d'un colibri o balena, quantes erupcions i terretremols ha patit la Terra, també es pot veure fins i tot quan s'ha desplaçat la Terra en quilometres o quants anys tindriem en un altre planeta, aquestes dades són curiositats.
Però les més importants de dades que podem trobar-hi són: els quilometres del Àrtic que cada vegada són menys a causa del desgel per les altes temperatures, a més, quan a augmentat la temperatura del Planeta Terra fins i tot saber de quants quilometres és la capa d'ozò.
Aquestes últimes dades, son a causa dels impactes del ésser humà que són molt díficils de millorar i ara n'hi ha que trobar mesures correctores per millorar el nostre planeta.
Imatge del planeta Terra |
Una infografia de la BBC permet als internautes explorar què ha passat a la Terra des que van néixer. L'únic requisit per saber com ha canviat l'entorn d'un és introduir la data de naixement, l'estatura i la unitat de mesura (centímetres o peus) que es vol utilitzar. La pàgina compara les dades amb alguns fets rellevants com els quilòmetres que s'ha desplaçat la Terra des del nostre naixement, quants anys tindria l'internauta si visqués a Neptú, quants eclipsis i erupcions s'han pogut presenciar o les vegades que ha bategat el cor d'un colibrí o d'una balena.
El resultat és molt curiós. El cor d'una dona de 30 anys, nascuda el 22 de juny i que faci 170 centímetres, ha bategat més d'un bilió de vegades, mentre que el d'una balena blava ho ha fet 97 milions de vegades. Durant aquest temps, unes 11.437 generacions de mosques han passat per la Terra, i 146 grans erupcions i 376 terratrèmols han sacsejat el planeta. 67 eclipsis solars han enfosquit per uns minuts el món i la població ha augmentat, almenys, en 2.548.392.500 persones.
Dades alarmants
Altres xifres són alarmants. El 1980 hi havia 7,8 milions de quilòmetres quadrats de gel a l'Àrtic, avui dia en queden uns 5,4 milions, i, al ritme actual, el 2050 no en quedarà ni un. Durant els últims 30 anys, el forat d'ozó a l'Antàrtic ha crescut 11 milions de quilòmetres quadrats i s'han perdut 292,5 milions d'hectàrees de bosc des d'aleshores.
La temperatura mitjana és una altra dada preocupant. En els últims anys ha passat de 14,1 graus centígrads a 14,6, i pot arribar fins a 15,4 el 2050.
L'impacte que ha deixat l'ésser humà en el planeta és difícil d'esborrar i el temps corre en contra. L'única solució és començar a ser responsables amb l'entorn i aprendre del camí recorregut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada