16 de març 2016

Més de 10.000 edificis emblemàtics de tot el món apaguen la llum el dissabte 19

La campanya en defensa del clima, L'Hora del Planeta, es consolida com una de les principals mobilitzacions ambientals és per això que les façanes de més de 10.000 edificis emblemàtics de tot el món quedaran a les fosques la nit del dissabte 19 de març de 20:30 a 21:30 hores per donar suport al moviment, una iniciativa de conscienciació i participació ciutadana en la lluita contra el canvi climàtic.

Portada de la iniciativa 
La Vanguardia (16/03/2016)

L'Hora del Planeta és iniciada el 2007 a Sidney (Austràlia) per l'organització WWF, com un gest simbòlic de la lluita contra el canvi climàtic. Després de nou anys consecutius aquesta proposta s'ha consolidat com una de les accions de mobilització ambiental amb més participació a tot el món.

La iniciativa ciutadana L'Hora del Planeta és "una expressió multitudinària del sentir de milions de persones que estan demanant la implicació compromesa de tots enfront del canvi climàtic, la major amenaça ambiental a què ens enfrontem", segons expliquen els organitzadors.

Creix el nombre de participants

L'Hora del Planeta compta enguany amb la participació de més de 300 pobles i ciutats d'Espanya, a més de 120 grans empreses i 230 institucions i entitats de tot l'Estat, segons les dades provisionals (del 16 de març).

Les dades recollides per WWF indiquen que fins al moment, Catalunya és la comunitat autònoma amb més ciutats apuntades a aquesta iniciativa mundial, seguida per Andalusia i Comunitat Valenciana.

Entre els monuments que ja han confirmat la seva participació en l'apagada de llums de dissabte 19 es troben l'Alhambra i el Generalife de Granada, el Palau Reial de Madrid, la Catedral de Palma de Mallorca, la Basílica de Sant Isidor de Lleó, el Palau Reial de la Granja de Sant Ildefons a Segòvia i la Sagrada Família a Barcelona.

"L'Hora del Planeta és una oportunitat perquè els pobles i ciutats demostren el seu compromís i es posin en marxa pel clima. Com diu el lema de la campanya de WWF aquest any, el moment d'actuar és ara, després de la històrica Cimera de París de desembre de 2015 ", destaquen els organitzadors de la mobilització.

També els municipis petits són importants

WWF vol destacar enguany la participació de municipis molt petits que se sumen per primera vegada a la iniciativa apagant gairebé del tot, com és el cas de molts de la província de Lleida. D'altra banda, fins i tot València, que està celebrant el seu dia gran, va participar de manera simbòlica aquest any. Pràcticament totes les capitals de província han confirmat la seva participació.

A més del suport ciutadà i municipal, unes 350 empreses i institucions participen en aquesta edició de l'Hora del Planeta. Mig centenar d'ONG i partits polítics com EQUO, PSOE, PP, Podemos, ICV, Convergència Democràtica de Catalunya o UPN s'han compromès a difondre la campanya i fomentar mesures d'estalvi i eficiència energètica.

La Torre Eiffel es va sumar a l'Hora del Planeta del 2015 i també ho fa aquest any

Juan Carlos del Olmo, secretari general de WWF Espanya, va declarar: 'Encara estem experimentant i als efectes del canvi climàtic, també estem assistint a un nou impuls a l'acció climàtica que transcendeix fronteres i generacions. Des dels nostres llars, treballs i municipis estem exigint de forma conjunta l'acció climàtica per salvar el planeta '.

"L'Hora del Planeta és una campanya de mobilització mundial que vol cridar l'atenció sobre un problema que ens afecta a tots i proposa mesures a tots els sectors perquè s'implementin durant tot l'any i evitem així les pitjors conseqüències humanes, ambientals i econòmiques del canvi climàtic ", ha explicat Juan Carlos del Olmo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada