01 de desembre 2020

Més màscaretes que meduses en els oceans

Actualment les màscaretes quirúrgiques no reutilitzables són de les més usades per la població, malgrat ser altament contaminants. Aquestes creen un gran impacte mediambiental ja que conscientment o no per desgràcia moltes d'elles acaben en les mars i oceans. Aquest tipus de màscaretes poden arribar a trigar fins a 400 anys a descompondre's a més mentre es descomponen deixen anar micro plàstics que poden ser empassats per les espècies marines i això pot crear un risc induït perquè posteriorment aquests micro plàstics també poden ser ingerits pels humans.

Podem ajudar a reduir aquest impacte per exemple utilitzant màscaretes de tela que són reutilitzables o si no també rebutjant les màscaretes en el contenidor corresponent i no tirar-les en qualsevol lloc.

Una màscareta pot arribar a trigar 400 anys en descompondre's.



La pandemia tiene el mérito de haber logrado lo que muchos ecologistas han intentado sin éxito durante décadas: frenar el ritmo de vida tan contaminante de las ciudades. Una consecuencia positiva de este fatídico año, ha sido la reducción de la huella medioambiental, algo que ha ocasionado que el día de la sobrecapacidad se retrase tres semanas.

En el lado contrario, las mascarillas están comenzando a inundar cualquier hábitat natural, y ya preocupa la presencia de este material sanitario en el océano: se estima que en muy poco tiempo habrá más mascarillas que medusas en el mar. Además, hay que tener en cuenta que una mascarilla tarda en degradarse 300 años.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada